IMG_1722.JPG

Mindig nagyon tetszett a sütőben sütött rántott dolgok gondolata. Kicsit féltem kipróbálni, mert a panírozás elég sok munka ahhoz, hogy kárba vesszen, de abszolút bevált. Persze azért így sem a leggyorsabb étel a világon, de legalább nem kell egy fazéknyi fröcsögő olaj mellett dekkolni. 

Hámozzuk meg a patiszont, majd mossuk meg és szeljük fel. Tegyük papírtörlőre a darabokat, sózzuk meg és hagyjuk, hogy levet eresszen.

Addig készítsük elő a panírozáshoz a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát.

Egy tepsibe öntsünk olajat, nem kell nagyon sok, de azért legyen az alján. 

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. 

Panírozzuk be a patiszont és tegyük a tepsibe. Mindegyik darabot forgassuk meg a tepsi alján lévő olajban.

Ha mindenhol egyenletesen érte az olaj, mehet a sütőbe. Kb. 10 perc után fordítsuk meg a patiszonokat és a másik oldalukat is süssük szép ropogósra.

Rizzsel és tartármártással remek ebéd. Ugyanezt eljátszhatjuk bármelyik másik zöldséggel is.

 

IMG_1724.JPG

Ha tetszett a recept, lájkold Káosz Kapitányt a facebookon, ahol még több kép található:

 https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827

Címkék: rántott sütőben patiszon csillagtök

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr675421663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kpityu2 2013.07.24. 16:12:41

A magok kiszedése nélkül? Fúj.

Daeril 2013.07.24. 16:40:17

Mag a legjobb része!
süti beállítások módosítása