Mindig nagyon tetszett a sütőben sütött rántott dolgok gondolata. Kicsit féltem kipróbálni, mert a panírozás elég sok munka ahhoz, hogy kárba vesszen, de abszolút bevált. Persze azért így sem a leggyorsabb étel a világon, de legalább nem kell egy fazéknyi fröcsögő olaj mellett dekkolni.
Hámozzuk meg a patiszont, majd mossuk meg és szeljük fel. Tegyük papírtörlőre a darabokat, sózzuk meg és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Addig készítsük elő a panírozáshoz a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát.
Egy tepsibe öntsünk olajat, nem kell nagyon sok, de azért legyen az alján.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Panírozzuk be a patiszont és tegyük a tepsibe. Mindegyik darabot forgassuk meg a tepsi alján lévő olajban.
Ha mindenhol egyenletesen érte az olaj, mehet a sütőbe. Kb. 10 perc után fordítsuk meg a patiszonokat és a másik oldalukat is süssük szép ropogósra.
Rizzsel és tartármártással remek ebéd. Ugyanezt eljátszhatjuk bármelyik másik zöldséggel is.
Ha tetszett a recept, lájkold Káosz Kapitányt a facebookon, ahol még több kép található:
https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827