Tortellini

 2014.01.05. 10:11

IMG_3226.JPG

A friss, házi tészta hihetetlenül finom és összesen két hozzávalóra van szükségünk az elkészítéséhez:

30 dkg liszt

3 tojás

A lisztet egy tálba öntjük, a közepére készítünk egy mélyedést és ebbe ütjük bele a tojásokat. Fakanállal összekeverjük, amennyire tudjuk, majd kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon nem akarna összeállni, egy kevés vizet adhatunk a tésztához. Rugalmas tésztát kell kapnunk. 

A tésztát két részre vágjuk, majd az egyik részt vékonyra nyújtjuk. Egyenlő kockákra vágjuk a tésztalapot. Minden kocka közepére teszünk egy kevés tölteléket (nálunk pesto volt), majd félbehajtjuk a kockát, és így háromszöget kapunk. A formázásról itt találhattok egy remek videót: 

http://szellemafazekban.blogspot.hu/2012/10/gombas-tortellini.html

A tészta másik felét is kinyújtjuk és elkészítjük az összes tortellinit. Amikor kész, sós vizet forralunk, és kifőzzük a tortelliniket kisebb adagokban. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. 

Érdemes hozzá szószt is készíteni, nálunk például paradicsomos-tonhalas szósz volt hozzá. 

IMG_3222.JPG

Címkék: pesto tortellini

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr865735250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása