A friss, házi tészta hihetetlenül finom és összesen két hozzávalóra van szükségünk az elkészítéséhez:
30 dkg liszt
3 tojás
A lisztet egy tálba öntjük, a közepére készítünk egy mélyedést és ebbe ütjük bele a tojásokat. Fakanállal összekeverjük, amennyire tudjuk, majd kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon nem akarna összeállni, egy kevés vizet adhatunk a tésztához. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
A tésztát két részre vágjuk, majd az egyik részt vékonyra nyújtjuk. Egyenlő kockákra vágjuk a tésztalapot. Minden kocka közepére teszünk egy kevés tölteléket (nálunk pesto volt), majd félbehajtjuk a kockát, és így háromszöget kapunk. A formázásról itt találhattok egy remek videót:
http://szellemafazekban.blogspot.hu/2012/10/gombas-tortellini.html
A tészta másik felét is kinyújtjuk és elkészítjük az összes tortellinit. Amikor kész, sós vizet forralunk, és kifőzzük a tortelliniket kisebb adagokban. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére.
Érdemes hozzá szószt is készíteni, nálunk például paradicsomos-tonhalas szósz volt hozzá.