Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 fej hagyma
20 dkg felkockázott szalonna
4 tojás
2 dl tejszín
10 dkg sajt lereszelve
olívaolaj/vaj
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A piteformát kivajazzuk, majd elegyengetjük benne a tésztát. Ráteszünk egy sütőpapírt, amire valami nehezéket öntünk, például lencsét vagy rizst. Így nem fog felpuffadni a tészta az elősütésnél. 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.
A hagymát félkarikákra vágjuk és a felkockázott szalonnával kevés olívaolajon megdinszteljük.
A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót.
A tésztát kivesszük a sütőből, kivesszük belőle a sütőpapírt a nehezékkel együtt, majd beleöntjük a hagymás szalonnát, arra pedig a tojásos tejszínt.
Visszatesszük a forró sütőbe fél órára.