Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
5 dkg kolozsvári szalonna
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
5-6 db közepes méretű krumpli
1 kisebb paradicsom
1 db tv paprika
1 db konzervbab
olaj
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk. A húst megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük 1 dl vízzel, majd hagyjuk, hogy elfője.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Jöhet a só, a bors, a fokhagyma, a babérlevél, a felkockázott szalonna, az apróra vágott paradicsom és az egészben hagyott, kicsumázott paprika. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk a saját levében.
Addig megpucoljuk a répát és a krumplit, majd a répát karikákra vágjuk, a krumplit pedig kockákra. Ha kész, beleöntjük a fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg minden megfő, megpuhul. Ez kb. 30-45 percet vesz igénybe. Végül hozzáöntjük a konzervbabot. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Tejföllel, és kenyérrel tálaljuk.