Hozzávalók:
40 dkg csirkemell (filé)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kisebb zeller
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
2 dl habtejszín
1 ek. tárkony
fél citrom leve
egy marék petrezselyem
olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb fazékban fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig egészben hagyjuk és hozzáadjuk a húshoz (kivéve a borsót). Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt. Amikor már nagyjából puhák a zöldségek, hozzáadjuk a borsót és a petrezselymet. A tejszínhez hozzáadunk néhány merőkanál levest és elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Végül belefacsarjuk fél citrom levét.