Tárkonyos csirkeraguleves

 2014.01.26. 13:26

IMG_3261.JPG

Az egyik kedvenc levesem.

Hozzávalók: 

40 dkg csirkemell (filé)

3 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 kisebb zeller

1 db karalábé

1 fej vöröshagyma

30 dkg zöldborsó

2 dl habtejszín

1 ek. tárkony

fél citrom leve 

egy marék petrezselyem

olaj

só 

bors

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb fazékban fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig egészben hagyjuk és hozzáadjuk a húshoz (kivéve a borsót). Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt. Amikor már nagyjából puhák a zöldségek, hozzáadjuk a borsót és a petrezselymet. A tejszínhez hozzáadunk néhány merőkanál levest és elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Végül belefacsarjuk fél citrom levét. 

Címkék: leves csirkemell tárkony

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr515783218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása