Paillasse

 2013.11.17. 09:52

IMG_3029.JPG

Régóta ki akartam próbálni, mert nagyon szeretjük, de a boltban meglehetősen drága. Imádok kelt tésztát készíteni, így külön öröm volt. Hétköznapokon is simán belefér az elkészítése, hiszen este megcsinálhatjuk a tésztát, éjszakára állni hagyjuk, reggel pedig megsütjük. A receptet Konyhán innen - kerten túl Ágitól lestem el. Jó lenne egyszer őt húzni a blogkóstolón, de most anélkül is kóstoltam tőle és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel.

Hozzávalók: 

35 dkg kenyérliszt 

15 dkg teljes kiőrlésű liszt 

2 dkg élesztő

4 dl langyos víz

1 ek olívaolaj

1 tk só

1 tk cukor.

Elkészítés: 

1. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és fakanállal alaposan összekeverjük. Nem kell gyúrni.

2. Letakarjuk, és 5 órán át kelesztjük ( egész éjszaka is lehet).

3. A tésztát két részre osztjuk, alatta meglisztezzük a felületet és a tésztát is kicsit meglisztezzük, mert nagyon ragacsos.

4. A részeket téglalappá lapogatjuk, és a hosszabb végénél feltekerjük, mint egy bagettet. A két végét ellentétes irányba megcsavarjuk. 

5. A sütőt előmelegítjük, addig hagyjuk még kelni a kenyérkéket. 

6. Egy tepsibe vagy fazékba vizet öntünk, és betesszük alulra a sütőbe. Így jó párás lesz a levegő odabent.

7. A kenyereket vízzel átkenjük, majd fél órán át sütjük.

Címkék: paillasse gyökérkenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr235638766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása