Piadina

 2014.01.11. 15:00

IMG_3257.jpg

Hozzávalók: 

40 dkg liszt

csipetnyi só

2,5 dkg élesztő

1 ek. disznózsír

2,25 dl víz

1 tk. cukor

Elkészítés: 

A lisztet, a sót és a zsírt egy nagy tálba tesszük. Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk és a tálba öntjük. Először fakanállal összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel 5 percig dagasztjuk. Fél órán át kelesztjük, ezalatt az idő alatt a tészta megduplázódik. A kelesztés után kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd 8 részre osztjuk. Mindegyik részt nagyon vékonyra és kerekre nyújtjuk. A lapok mindkét oldalát forró serpenyőben megsütjük. A kész piadinákat sonkával, sajttal, rukolával töltjük és félbehajtva tálaljuk.  

IMG_3256.jpg

IMG_3259.jpg

Címkék: olasz élesztő lepénykenyér piadina

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr555752812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.