Spaghetti all'amatriciana

 2013.07.31. 20:36

IMG_1938.JPG

Tipikus olasz étel: alig van benne valami, de ami benne van, az tökéletes ízharmóniát alkot. Én nem akartam elhinni, hogy tényleg ilyen kevés hozzávalóból ilyen ízek fognak kisülni. Vagy kifőni. 

Hozzávalók:

20 dkg pancetta vagy kolozsvári szalonna

70 dkg paradicsom

1 fej vöröshagyma

50 dkg tészta (eredetileg bucatini)

olaj

bors

chili

bazsalikom

fokhagyma

sajt (ha tehetjük, parmezán)

1. A hagymát felaprítjuk és az apróra kockázott szalonnával együtt elkezdjük sütni.

2. Amíg sülnek, leturmixoljuk a paradicsomokat.

3. Ha a szalonna és a hagyma már jól néz ki, mehet rá a paradicsomszósz, arra pedig a fűszerek.

4. Amíg a szósz fő (15 perc), főzzük ki a tésztát hozzá.

5. Ha kész a tészta, keverjük össze a szósszal.

Ha van otthon egy kis borunk, az is mehet bele még az elején. Nyilván parmezánnal a legfinomabb és úgy tökéletes, de azért más sajt sem rontja el. Bort viszont csak tényleg akkor tegyünk bele, ha kiváló minőségű és szeretjük inni is, mert ha nem jót választunk, akkor elronthatja az egész ételt. Én ezért nem is tettem bele :).

Címkék: spagetti amatriciana pancetta szalonna bucatini

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr835436267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása