Elsőre nagyon érdekesnek tűnt ez a kompozíció, de állatira megtetszett. Eddig még soha nem gondoltam a lecsó és a túró párosítására, de most lecsót akartam főzni és volt egy kis felhasználandó túróm, mivel éppen költözködünk és ki kellene ürítenem a fagyasztót.
Hozzávalók:
fél kiló paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 db cukkini
olívaolaj
petrezselyem
fokhagyma
25 dkg túró
2 ek. tejföl vagy natúr joghurt
25 dkg fussili (vagy egyéb tészta)
Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel, olajon dinszteljük meg. A paprikákat vágjuk karikára és adjuk a hagymához. A cukkinit szeljük csíkokra és dobjuk a paprikához. Fedő alatt pároljuk 10 percet, majd a felvágott paradicsomot is adjuk hozzá. Só, bors, petrezselyem, illetve provance-i fűszerek: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, babérlevél, borsikafű. Na meg egy gerezd fokhagyma finomra reszelve. Tegyük fel főni a tésztát. A túrót keverjük el a tejföllel, sózzuk meg picit, majd a megfőtt tésztával keverjük össze. A lecsónk alatt is elzárhatjuk már a tüzet. A tányérra tegyünk egy adag túrós tésztát, majd erre a lecsót. Nyilván lehet turbózni kolbásszal, szalonnával, de ez most egy vega-verzió volt. És hihetetlen, de kifelejtettem belőle minden csípős dolgot, pedig imádom. Hogy történhetett ez?! De így is szuper volt, az a lényeg.