Lecsó túrós tésztával

 2013.07.05. 15:40

IMG_1278.JPG

Elsőre nagyon érdekesnek tűnt ez a kompozíció, de állatira megtetszett. Eddig még soha nem gondoltam a lecsó és a túró párosítására, de most lecsót akartam főzni és volt egy kis felhasználandó túróm, mivel éppen költözködünk és ki kellene ürítenem a fagyasztót. 

Hozzávalók: 

fél kiló paprika

4 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 db cukkini

olívaolaj

petrezselyem

fokhagyma

25 dkg túró

2 ek. tejföl vagy natúr joghurt

25 dkg fussili (vagy egyéb tészta)

Elkészítés:

A hagymát aprítsuk fel, olajon dinszteljük meg. A paprikákat vágjuk karikára és adjuk a hagymához. A cukkinit szeljük csíkokra és dobjuk a paprikához. Fedő alatt pároljuk 10 percet, majd a felvágott paradicsomot is adjuk hozzá. Só, bors, petrezselyem, illetve provance-i fűszerek: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, babérlevél, borsikafű. Na meg egy gerezd fokhagyma finomra reszelve. Tegyük fel főni a tésztát. A túrót keverjük el a tejföllel, sózzuk meg picit, majd a megfőtt tésztával keverjük össze. A lecsónk alatt is elzárhatjuk már a tüzet. A tányérra tegyünk egy adag túrós tésztát, majd erre a lecsót. Nyilván lehet turbózni kolbásszal, szalonnával, de ez most egy vega-verzió volt. És hihetetlen, de kifelejtettem belőle minden csípős dolgot, pedig imádom. Hogy történhetett ez?! De így is szuper volt, az a lényeg.

Címkék: túró paradicsom paprika tészta cukkini lecsó túrós tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr315392524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása