Édes-savanyú csirke

 2013.06.10. 10:41

IMG_0788.JPG

Kicsit kétkedve álltam neki elkészíteni ezt az ételt, féltem, hogy mi sül (vagy fő) ki belőle. Vannak olyan ételek, amik készítése közben úgy érzem, hogy ez vagy borzalmas lesz vagy fenomenális. Hát ez az édes-savanyú csirke is ilyen volt, mert mindenkivel elhitetik, hogy ezt csak Ben bácsi tudja megcsinálni, de nem! Hihetetlenül jó lett. Az alaprecept Vrábel Kriszta Dolce Vita Blogján lelhető fel.

Hozzávalók: 

2,5 dl paradicsompüré

2,5 dl víz

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek. 6%-os fehérborecet

5 ek. méz

só bors

2 ek. kukoricakeményítő (nálam liszt,mert a kukoricakeményítőt nagyon utálom)

3 szál sárgarépa

60 dkg csirkemell felcsíkozva

ananász

bambuszrügy (nekem sajnos most nem sikerült beszerezni, enélkül is jó volt, helyette egy kis cukkini került bele, mivel az bármilyen ételhez jól passzol)

olaj

1. A vöröshagymát aprítsuk fel és dinszteljük meg egy wokban.

2. A felcsíkozott csirkemellet nagy lángon pirítsuk meg néhány perc alatt, majd önstük fel a paradicsompürével és a vízzel.

3. Jöhet a só, bors, fokhagyma, ecet, méz és a felcsíkozott répa és más egyéb zöldség.

4. Ha a répa megpuhult, akkor jöhet az ananász és a bambuszrügy. Azért ne főzzük teljesen szét a répát, mert a kínai ételekre jellemző, hogy a zöldségek kissé ropogósak maradnak.

5. 2 ek. kukoricakeményítőt (nálam sima búzaliszt) keverjünk el kevés forró szósszal egy tálban, majd öntsük a wokba. 

6. Keverjük el, picit még főzzük (1-2 perc).

Rizzsel a legjobb.

IMG_0790.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr765353615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása