Cukkinis-gombás spagettiomlett

 2013.06.09. 14:47

IMG_0750.JPG

Végre sikerült beszereznem A két falánk olasz című szakácskönyvet és eléggé megihletett. Frittata di maccheroni néven szerepelt  a recept és Carluccio azt írja, hogy ez az étel a spanyol tortilla olasz megfelelője. Jó ebédre, meg vacsorára is, de őszintén szólva mi még reggelire is ezt ettük, annyira bejött. Sőt szendvics helyett is vihetjük magunkkal bárhova.

Hozzávalók:

20 dkg spagetti

3 tojás

parmezán

bors

bazsalikom

olivaolaj

fél cukkini

5-6 db gomba

1. A tésztát feltesszük főnni.

2. Eközben a gombákat és a cukkinit megmossuk és felszeleteljük.

3. Olivaolajon pirítjuk őket, amíg a tészta ki nem fő (kb.10 perc). 

4. 3 tojást felverünk és parmezánt reszelünk hozzá. (Persze parmezán nélkül is ugyanúgy elkészül az étel, sőt más sajttal is, úgyhogy ez senkit ne tántorítson el.) Ja, és a tojást érdemes fűszerezni (só,bors, bazsalikom).

6. A kifőtt tésztához hozzáöntjük a tojást, a cukkinit és a gombát, keverjük jól össze, majd mehet vissza a serpenyőbe.

7. Süssük az egyik oldalát 8 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ne nagyon kevergessük, meg maceráljuk, csak figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

8. Most jön a trükkös rész: a serpenyőre tegyünk egy lapos tányért,fogjuk össze  kettőt, majd borítsuk rá a tésztát a tányérra, aztán pedig a már megsült oldallal felfelé csúsztassuk vissza és süssük 8 percig ezt az oldalát is.

9. Ha ezt sikerült végre hajtanunk, már kész is, szeljük fel cikkelyekre és máris fogyasztható.

IMG_0765.JPG

Káoszméter: 7, bár nem bonyolult, de a megfordítást nem érdemes elviccelni, mert kissé balesetveszélyes (nekem legalábbis).

Cukkini és gomba helyett bármilyen más zöldséggel is készíthető, sőt bacont is csempészhetünk bele, így kicsit férfiasabb fogás.

Most pedig jöjjön a vasárnapi desszert ajánlat: Ribizlis-étcsokis süti

IMG_0780.JPG

Sajnos a kép nem sikerült olyan jól, mint szerettem volna, de nagyon finom volt. A recept itt található: http://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/2013/06/05/brownie_maskepp

Annyit változtattam, hogy dió helyett ribizli került bele.

Címkék: spagetti gomba cukkini omlett spagettiomlett a két falánk olasz carluccio

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr425352454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2013.06.10. 10:48:48

Én a megfordítást úgy szoktam, hogy a lapostányérra a már megsült oldalával lefelé csúsztatom rá a cuccot, majd ráfordítom a serpenyőt, és az egészet így, egyben megfordítva máris a még nem sült oldalával lefelé van az étel a serpenyőben, és a tányéron sem kenődik el a nyers tojás. Balesetveszély itt is fenn áll! Csak óvatosan azzal a ráborítással, forgatással!

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.06.10. 15:15:26

Én még főiskolás koromban kísérleteztem ezzel - 20 éve - de akkor nagyon ízlett, nem csak nekem, hanem a többieknek is. Én akkor két serpenyővel csináltam, most nem tudom van-e két hasonlóm? A közeljövőben ismét megpróbálom - köszönet az ötletért.
süti beállítások módosítása