Házi krémtúró

 2013.06.08. 17:37

IMG_0742.JPG

Imádjuk a krémtúrót, de sokkal jobb, ha magunknak készítjük el, mert így legalább tudjuk, hogy mit tettünk bele.

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg tehéntúró

2 dl tej

2 tojássárgája

5 dkg cukor (helyettesíthető xilittel vagy steviával)

1 cs. Bourbon vaníliás cukor (én házi vaníliáscukorral készítettem)

ici-pici só

mazsola (opcionális)

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral habverővel keverjük habosra. 

2. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a sót, majd alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Közben kevergessük, nehogy leégjen.

3. Hagyjuk picit kihűlni, majd tegyük bele a túrót és egy botmixerrel dolgozzuk el, hogy krémes legyen. Ha kész, beletehetjük a mazsolát is.

4. Adagoljuk ki kisebb tálakba és tegyük  hűtőbe néhány órára, vagy amíg kibírjuk, hogy ne faljuk fel.

IMG_0739.JPG

Káoszméter: igen csekély!

A recept forrása: http://thechefviki.blogspot.hu/2013/03/vanilias-mazsolas-kremturo.html

Címkék: házi vanília krémtúró

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr665351350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mis 2013.06.09. 17:31:09

Nem szeretnék trollkodni, de bizonyos oldalakon elérhető tojás nélküli, főzés nélküli vaníliapudingos krémtúrórecept, amit a gyerkőc is el tud készíteni. Igaz, a szerző receptjét nem kóstoltam, de a másikról tudom, hogy nagyon finom.

lordgomba 2013.06.09. 17:36:43

szia, valóban elkészíthető pudingporból is, de ebben a receptben házilag készítem a vaníliapudingot, így semmilyen felesleges adalékanyag nem kerül bele, ami a pudingporba benne van. nyilván bolti pudingporral is el lehet készíteni, bár szerintem nagyjából ugyanannyi idő, mint ez, viszont szerintem ez egészségesebb. persze tojásérzékenyeknek jobb a bolti pudingpor, amihez nem kell tojás.

csíra 2013.06.09. 20:50:54

Az már csak extra, ha saját készítésű házi túróból készítjük. Nekem van olyan szerencsém, hogy megtehetem :)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.06.09. 21:02:30

arra a hazi vaniliascukorra kivancsi lennek, van esetleg ultetveny?

amugy a receptet biztos ki fogom probalni, inkabb ezt csinalok mint fozott pudingot porbol

lordgomba 2013.06.09. 21:14:42

@csíra: nagyon szuper lehet házi túróból, az biztos! :)

pinter.bence 2013.06.09. 21:15:09

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Miért kéne ültetvény? Fogod, belevágsz egy adag boltban vásárolt vaníliát egy adag cukorba, hagyod állni, aztán heló.
süti beállítások módosítása