Imádjuk a krémtúrót, de sokkal jobb, ha magunknak készítjük el, mert így legalább tudjuk, hogy mit tettünk bele.
Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg tehéntúró
2 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor (helyettesíthető xilittel vagy steviával)
1 cs. Bourbon vaníliás cukor (én házi vaníliáscukorral készítettem)
ici-pici só
mazsola (opcionális)
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral habverővel keverjük habosra.
2. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a sót, majd alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Közben kevergessük, nehogy leégjen.
3. Hagyjuk picit kihűlni, majd tegyük bele a túrót és egy botmixerrel dolgozzuk el, hogy krémes legyen. Ha kész, beletehetjük a mazsolát is.
4. Adagoljuk ki kisebb tálakba és tegyük hűtőbe néhány órára, vagy amíg kibírjuk, hogy ne faljuk fel.
Káoszméter: igen csekély!
A recept forrása: http://thechefviki.blogspot.hu/2013/03/vanilias-mazsolas-kremturo.html