Életem első rizottója elég jól sikerült, gondolom ez Jamie Olivernek köszönhető, ugyanis az ő receptje alapján készült. Ne csináljuk belőle túl sokat, mert ez az étel tényleg csak frissen jó.
Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg kerekszemű rizs
1 dl fehérbor
0,5 l alaplé (zöldség- vagy húsleves)
4 újhagyma
6 spárga
olivaolaj
3 dkg vaj
3 dkg parmezán
Elkészítés:
1. Az olivaolajon megdinszteljük az újhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és a rizst.
2. Kis sütés után hozzáadjuk a fehérbort, és keveretjük, amíg magába szívja a rizs.
3. Ezután az alaplevet adjuk hozzá merőkanalanként. Kevergessük folyamatosan és várjuk meg amíg beissza az egyik adag folyadékot, mielőtt újabbat adnánk hozzá.
4. Ezt addig csináljuk, amíg a rizs meg nem fő. Sózzuk is meg közben.
5. Ha a rizs megfőtt, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük el jól és zárjuk el a gázt. Lényeg, hogy krémes legyen.
6. Fedjük le 2 percre, utána pedig fogyasszuk azonnal.
Káoszméter:
1, semmiféle káoszt nem okozhat, nincs sok mosogatnivaló, gyors és egyszerű.