Spárgás rizottó

 2013.05.28. 15:16

IMG_0594.JPG

Életem első rizottója elég jól sikerült, gondolom ez Jamie Olivernek köszönhető, ugyanis az ő receptje alapján készült. Ne csináljuk belőle túl sokat, mert ez az étel tényleg csak frissen jó.

Hozzávalók 2 személyre:

15 dkg kerekszemű rizs

1 dl fehérbor

0,5 l alaplé (zöldség- vagy húsleves)

4 újhagyma

6 spárga

olivaolaj

3 dkg vaj

3 dkg parmezán

Elkészítés:

1. Az olivaolajon megdinszteljük az újhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és a rizst. 

2. Kis sütés után hozzáadjuk a fehérbort, és keveretjük, amíg magába szívja a rizs.

3. Ezután az alaplevet adjuk hozzá merőkanalanként. Kevergessük folyamatosan és várjuk meg amíg beissza az egyik adag folyadékot, mielőtt újabbat adnánk hozzá.

4. Ezt addig csináljuk, amíg a rizs meg nem fő. Sózzuk is meg közben.

5. Ha a rizs megfőtt, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük el jól és zárjuk el a gázt. Lényeg, hogy krémes legyen.

6. Fedjük le 2 percre, utána pedig fogyasszuk azonnal.

Káoszméter:

1, semmiféle káoszt nem okozhat, nincs sok mosogatnivaló, gyors és egyszerű.

Címkék: olasz spárga rizottó parmezán fehérbor újhagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr45330526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása