Mivel egyedül vagyok pár napig itthon és sok a dolgom, nem pepecseltem sokat a főzéssel. Ezt a tésztát nemrég találtam ki, pontosan az ilyen alkalmakra. Nagyon gyors és egészséges ebéd, hús nélkül.
Hozzávalók 1 személyre:
olivaolaj
10 dkg szélesmetélt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ajvár
túró
só
Elkészítés:
1. A tésztát megfőzzük a csomagon írt utasítás szerint.
2. Miközben fő a tészta, olivaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
3. Ha a tészta megfőtt, átöntjük a fokhagymás-olajos serpenyőbe, hozzáadunk egy evőkanál ajvárt és jól elkeverjük az egészet. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor vegyünk csípős ajvárt, nagyon ütős.
4. A tetejére morzsolhatunk tehéntúrót vagy juhtúrót, de az enyémen most fokhagymás sajt van, tehát bármilyen morzsolható sajt is megfelel.