Máglyarakás

 2013.10.12. 09:32

IMG_2590.JPG

Nagyon finom őszi, melengető édesség egyszerű hozzávalókból :). Nosaltyn találtam ezt a receptet. 

Hozzávalók: 

8 db kifli

6 dl tej 

4 közepes alma

4 tojás

15 dkg cukor

6 evőkanál szilvalekvár (másmilyen is lehet)

5 dkg vaj

1 evőkanál fahéj

10 dkg darált dió

10 dkg rumba áztatott mazsola

Elkészítés:

1. Felkarikázzuk a kifliket és meglocsoljuk a tejjel.

2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük és hozzáöntjük a kiflikhez. A fehérjét félretesszük.

3. Az almákat felkockázzuk, meghintjük fahéjjal és cukorral és vajon pároljuk néhány percig.

4. Egy jénait kivajazunk, és beletesszük a kiflik felét, majd az almát, erre jöhet a darált dió, majd a mazsola. 

5. Rátesszük a maradék kiflit, és megkenjük a tetejét lekvárral.

6. 20 percig sütjük 180 fokon. 

7. Eközben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a lekvárt. 

8. 20 perc után kivesszük, és rátesszük a tojásfehérjét a tetejére. Pár percre visszatoljuk a sütőbe, de figyeljünk rá, mert könnyen megég. 

Címkék: alma kifli mazsola fahéj máglyarakás

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr305564795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása