Nagyon finom őszi, melengető édesség egyszerű hozzávalókból :). Nosaltyn találtam ezt a receptet.
Hozzávalók:
8 db kifli
6 dl tej
4 közepes alma
4 tojás
15 dkg cukor
6 evőkanál szilvalekvár (másmilyen is lehet)
5 dkg vaj
1 evőkanál fahéj
10 dkg darált dió
10 dkg rumba áztatott mazsola
Elkészítés:
1. Felkarikázzuk a kifliket és meglocsoljuk a tejjel.
2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük és hozzáöntjük a kiflikhez. A fehérjét félretesszük.
3. Az almákat felkockázzuk, meghintjük fahéjjal és cukorral és vajon pároljuk néhány percig.
4. Egy jénait kivajazunk, és beletesszük a kiflik felét, majd az almát, erre jöhet a darált dió, majd a mazsola.
5. Rátesszük a maradék kiflit, és megkenjük a tetejét lekvárral.
6. 20 percig sütjük 180 fokon.
7. Eközben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a lekvárt.
8. 20 perc után kivesszük, és rátesszük a tojásfehérjét a tetejére. Pár percre visszatoljuk a sütőbe, de figyeljünk rá, mert könnyen megég.