Ezt a receptet a nagymamámtól kaptam, aki mostanában rákapott a tejszín használatára. Mindig mondta, hogy majd elkészíti nekem ezt az ételt, de aztán sose jött ki úgy a lépés, hogy pont ott voltam nála, amikor ezt készítette. Ma felhívtam hát, és elkértem a receptet :).
Hozzávalók 4 főre:
fél kiló csirkemell
2 tojás
10 dkg liszt
2 dl tejszín
30 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj
Elkészítés:
A tepsit kiolajozzuk, beleöntjük a tejszín felét. A csirkemellet felszeljük és először a lisztbe, majd a tojásba (ebbe tehetünk sót és borsot), végül pedig a sajtba forgatjuk. A tepsibe tesszük szép sorban. Ha az összes csirke a tepsiben van, ráöntjük a maradék tejszínt és megszórjuk reszelt sajttal. Fóliát teszünk rá és fél óráig 200 fokon sütjük, majd még 10 percet fólia nélkül.
Mi rizzsel ettük. Legközelebb füstölt sajttal fogom készíteni.