Chilis bab

 2013.08.14. 19:42

IMG_2083.JPG

Általában nem főzök konzervből, ez az egyetlen étel, amit így csinálok. Nagy előnye, hogy hihetetlenül hamar elkészül és nagyon kevés munka van vele.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

40 dkg darált hús

2 doboz babkonzerv (1 fehér, 1 vörös)

1 doboz konzervkukorica

2 dl paradicsomszósz

chili

fűszerek

olaj

fokhagyma

pici fahéj

pici kakaópor

Elkészítés: 

A hagymát felaprítjuk és olajon dinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a darált húst és megsütjük. Reszelünk hozzá néhány gerezd fokhagymát, adunk hozzá chilit,fahéjat,kakaót, sót és borsot. A babról és a kukoricáról leöntjük a levet, leöblítjük és hozzáadjuk a húshoz. Néhány perc után hozzáadjuk a paradicsomszószt is. 10 percig főzzük, majd kóstoljuk meg és fűszerezzük tovább kedvünk szerint. 

Tálalhatjuk rizzsel vagy tortillával, de magában is lehet enni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr885460893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acsabi44 2013.08.15. 15:29:19

Majdnem így csinálom énis, csak én fél liter paradicsomszószt öntök rá, és a húst egy darabig abban főzöm mielőtt hozzáteszem a konzervet (mivel az már meg van főzve)

élhetetlen 2013.08.15. 17:57:26

Gratulálok! Nekem, most a nyáron csak annyi jött össze, hogy a lejárt négy fehér és egy vörösbab konzervből (hús nem hozzáférhető a mozgáskörzetemben), egy főzeléket próbáltam főzni, berántottam, tettem bele egy kis tárkonyt, meg egy kis tejfölt, ehető lett, de jó nem. Sajnáljatok!

pedróka 2013.08.20. 13:52:24

Nyomorúságos recept! Milyen darált hús? Sertés, pulyka, bárány, birka, kecske, nyúl? Természetesen csak marha lehet. Nem kakaópor kell bele, hanem legalább 80%-os fekete csokoládé.
süti beállítások módosítása