Hozzávalók 3 főre:
50 dkg csirke-/pulykamell
gyros fűszerkeverék (ezt megvásárolhatjuk, de otthon is elkészíthetjük)
1 dl olaj
75 dkg sütőben süthető sültkrumpli
1 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
só
bors
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A húst felkockázzuk és a gyros fűszereket elkeverjük az olajjal. Bepácoljuk a húst vele és minimum 20 percre hűtőbe tesszük.
A sütőpapírra öntjük a krumplit és betesszük a forró sütőbe. 30 percig sütjük.
A tzatzikihez lereszeljük az uborkát, sózzuk és picit hagyjuk állni, amíg levet ereszt. Öntsük le róla a levet és nyomkodjuk ki belőle a maradékot. Reszeljünk rá fokhagymát, majd adjuk hozzá a natúr joghurtot. Sózzuk, borsozzuk.
A húst megsütjük, ha letelt a 20 perc.
Tálaláskor adhatunk hozzá pitát, paradicsomot és hagymát.