Gyros tál

 2013.08.10. 10:37

IMG_2045.JPG

Hozzávalók 3 főre:

50 dkg csirke-/pulykamell

gyros fűszerkeverék (ezt megvásárolhatjuk, de otthon is elkészíthetjük)

1 dl olaj

75 dkg sütőben süthető sültkrumpli

1 kígyóuborka

2 gerezd fokhagyma 

2 dl natúr joghurt

bors

A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A húst felkockázzuk és a gyros fűszereket elkeverjük az olajjal. Bepácoljuk a húst vele és minimum 20 percre hűtőbe tesszük.

A sütőpapírra öntjük a krumplit és betesszük a forró sütőbe. 30 percig sütjük.

A tzatzikihez lereszeljük az uborkát, sózzuk és picit hagyjuk állni, amíg levet ereszt. Öntsük le róla  a levet és nyomkodjuk ki belőle a maradékot. Reszeljünk rá fokhagymát, majd adjuk hozzá a natúr joghurtot. Sózzuk, borsozzuk. 

A húst megsütjük, ha letelt a 20 perc.

Tálaláskor adhatunk hozzá pitát, paradicsomot és hagymát.

Címkék: gyros gyors sültkrumpli tzatziki gyros tál

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr495454667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.08.17. 01:39:59

natúr joghurttal egy vizes vacak lesz, vagy görög joghurt kell, vagy natúr tejszínes krémsajt, akkor hasonlít az eredeti göröghöz!
A reszelt uborkát egyszer már sóztuk, a kész salátát nemigen kell, bors meg végképp nem kell bele, vagy a túrós tészta receptedből törölt borsot ide rejtetted?

lordgomba 2013.08.17. 09:13:27

@Rézsöly Püpü: Kérlek, ha jobban tudod, hogyan kell a dolgokat csinálni és csak kritizálni szeretnél, akkor ne olvasd a blogomat. Ez a blog nem azért született, hogy rosszindulatú, kötekedő embereknek nyújtson táptalajt. Ha nem tetszenek a receptjeim, hát ne nézd, senki sem kényszerített rá (én főleg nem). Ha te nem akarsz borsot rakni valamibe, hát ne tegyél, én viszont úgy főzök, ahogy kedvem tartja. Szerencsére nem kell követned az utasításaimat, én pedig a gyűlölködésre nem vagyok kíváncsi.

2013.08.19. 22:22:04

@lordgomba: csillapodj le, kisgyerek, aki egyszer blogot ír, ráadásul a blogja valami megmagyarázhatatlan okból állandóan az index címlapján virít, az számoljon azzal, hogy mások elolvassák a blogját és hozzászólnak.
A hozzászólásaimban sem rosszindulat, sem gyűlölet nincs, de még gúny sem, pedig az lehetne, mert ölég gyengén muzsikálsz. Legalább a leginkább ordító hibáidat kijavítottad és ez dicséretes!
Gyűlölet????????
Tudod egyáltalán hogy mi az?
Ehh.

ancsinszka 2013.08.29. 13:07:26

@Rézsöly Püpü: A megmagyarázhatatlan ok, hogy az Index a blog.hu-s blogokból szemléz véletlenszerűen :)))

*Runaway* 2013.09.01. 01:40:51

2 honapja keszitettem eloszor, azota nagy kedvenc lett. :)
süti beállítások módosítása