Az egyik kedvenc szegedi éttermemben rendeltem mindig Hellas tésztát. Sajnos Szegedre már ritkán jutok el, így kreáltam itthon valami hasonlót. Persze nem pont ugyanolyan, de így is nagyon finom. A hozzávalók mennyisége és aránya tetszés szerint változtatható. Szalonna nélkül is tökéletes.
Hozzávalók:
30 dkg spagetti
25 dkg gomba
2 dl tejszín
fél kukoricakonzerv
15-20 db olívabogyó
20 dkg szalonna
1. A tésztát megfőzzük, ezalatt elkészítjük a szószt.
2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és hagyjuk, hogy elfője a levét.
3. Ha ez megtörtént, mehet hozzá a kukorica és az olíva.
4. Hozzáadjuk a kifőtt a tésztát a többihez.
5. Jól összekeverjük és meglocsoljuk tejszínnel.
6. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
Frissen, reszelt sajttal tálaljuk.