Az elmúlt egy hétben egyáltalán nem volt időm főzni, mivel többnyire nem is voltam itthon. Államvizsgáztam, aztán meg úgy volt, hogy egy 2 napos buliban veszünk részt, de annyira beteg lettem, hogy az első este közepén haza kellett jönnöm. Pedig annyira jó kaják voltak, például dödölle, paprikás krumpli... Fáj a szívem, hogy lemaradtam róluk. Viszont most már jól vagyok, meg az államvizsga is megvan, úgyhogy végre nyugodtan főzhetek. A szörnyű az, hogy amikor tegnap este elgondolkoztam, hogy mit főzzek, semmi, de semmi ötletem nem volt. Pedig nem gyakran van velem ilyen. Végül nagy nehezen kitaláltam, hogy legyen tarhonyás hús, mert az már régen volt, és nagyon szeretem.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 bögre tarhonya
2 bögre víz
pici pirospaprika
25 dkg hús (csirkemell, sertéslapocka, nálam épp darált hús volt)
40 dkg zöldség (ez lehet fagyasztott, de ilyenkor már illik kimenni a piacra és friss zöldségeket venni, csak sajnos hétfőn zárva van a piac...)
olivaolaj
1 fej vöröshagyma
só,bors
Elkészítés:
1. A tarhonyát olivaolajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt főzzük, amíg magába szívja az összes vizet (kb. negyed óra). Néha nézzünk rá, de ne kevergessük. Én a tarhonyát megszoktam hinteni egy kis pirospaprikával, mielőtt felönteném a vízzel.
2. A hagymát felaprítjuk, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst (felkockázva) és megsütjük.
3. Fűszerezzük a húst, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Bármilyen zöldséget tehetünk bele, ami szimpatikus.
4, Ha a tarhonya kész, kapcsoljuk le a gázt, de a fedőt hagyjuk rajta, amíg megsülnek a zöldségek.
5. Ha a zöldségek is megsültek, nincs más dolgunk, csak össze kell kevernünk a két fazék tartalmát.
Tejföllel vagy savanyúsággal tálaljuk. Tudom, hogy sokan egészen máshogyan készítik a tarhonyás húst, de nekem ez a módszer bejött. Nagyon finom a végeredmény.
Káoszméter: aprócska :)