Egyik este eszembe jutott, hogy a ribizli és a fehércsoki mennyire tökéletes kombináció. Másnap le is kellett tesztelnem, hogy igazam van-e, és egy kis meggy és málna is került a sütibe. Az édes és savanykás ízek kavalkádja ez a süti. Muffin formájában is elkészíthető, úgy sokkal hamarabb megsül.
Hozzávalók:
2 tojás
2 bögre liszt
1 bögre cukor
fél bögre olaj
0,5 cs. sütőpor
1 bögre tej
1 bögre gyümölcs (ribizli, meggy, málna, cseresznye,eper)
1 tábla fehércsoki
eperzselé/eperdzsem (elhagyható)
Elkészítés:
1. A tojásokat egy tálban habverővel habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a tejet, olajat és cukrot, elkeverjük.
3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és az sütőport.
4. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet a tojásos keverékhez, többször elkeverjük. Ilyenkor hozzáadhatjuk az eperzselét vagy dzsemet, de ne keverjük el teljesen a tésztával, legyen márványos.
5. Egy tepsit kiolajozunk, beleöntjük a tésztát.
6. A megmosott gyümölcsöket rá 'potyogatjuk', majd a felaprított fehércsokit is.
7. Előmelegített sütőben sokáig sütjük (45-60 perc 180 fokon). Sajnos nincs rá aranyszabály, hogy meddig kell sütni, eléggé sütő-függő. Ellenőrizzük villával időnként az állapotát.
Én legközelebb tutira inkább muffinként fogom készíteni,mert úgy 20 perc elég neki.