Gyümölcsös-fehércsokis süti

 2013.06.17. 16:59

IMG_0810.JPG

Egyik este eszembe jutott, hogy a ribizli és a fehércsoki mennyire tökéletes kombináció. Másnap le is kellett tesztelnem, hogy igazam van-e, és egy kis meggy és málna is került a sütibe. Az édes és savanykás ízek kavalkádja ez a süti. Muffin formájában is elkészíthető, úgy sokkal hamarabb megsül.

Hozzávalók:

2 tojás 

2 bögre liszt 

1 bögre cukor

fél bögre olaj

0,5 cs. sütőpor

1 bögre tej

1 bögre gyümölcs (ribizli, meggy, málna, cseresznye,eper)

1 tábla  fehércsoki

eperzselé/eperdzsem (elhagyható)

Elkészítés:

1. A tojásokat egy tálban habverővel habosra keverjük.

2. Hozzáadjuk a tejet, olajat és cukrot, elkeverjük.

3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és az sütőport.

4. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet a tojásos keverékhez, többször elkeverjük. Ilyenkor hozzáadhatjuk az eperzselét vagy dzsemet, de ne keverjük el teljesen a tésztával, legyen márványos.

5. Egy tepsit kiolajozunk, beleöntjük a tésztát.

6. A megmosott gyümölcsöket rá 'potyogatjuk', majd a felaprított fehércsokit is.

7. Előmelegített sütőben sokáig sütjük (45-60 perc 180 fokon). Sajnos nincs rá aranyszabály, hogy meddig kell sütni, eléggé sütő-függő. Ellenőrizzük villával időnként az állapotát.

Én legközelebb tutira inkább muffinként fogom készíteni,mert úgy 20 perc elég neki. 

IMG_0825.jpg

IMG_0818.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr265365884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása