A recept Vrábel Kriszta Dolce Vita blogján jelent meg először, bár én a Zamat és Illat blogon találtam rá. Állati jó.
A recept 6 főre szól (én nem csináltam ennyit, mert csak két formám van, de azért 6 főre írom)
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
1 ek. liszt
4 tojás
2 ek. holland kakaópor
2 ek. méz (esetleg cukor)
Elkészítés:
1. A csokit törjük össze és a vajjal olvasszuk meg mikróban. Tegyük félre hűlni. (A sütőt melegítsük elő.)
2. A tojásokat verjük fel habosra, adjuk hozzá a lisztet mézet, a kakaót és a nem túl forró csokit és vajat.
3. Vajazzuk ki a formáinkat, és töltsük őket háromnegyedig.
4. Előmelegített sütőben 220 fokon süssük 5-7 percen keresztül. Akkor jó, amikor elkezd feljönni, hiszen ilyenkor a külseje szilárd a belseje pedig folyós.
Ehetjük magában, fagyival, tejszínhabbal, eperrel, málnával, mindenhogyan isteni.