Quesadilla

 2013.05.23. 11:41

71562_10200313595307593_468131927_n.jpg


Állati finom kaja, és ami még jobb, hogy mindenféle maradékot felhasználhatunk hozzá. A képen látható tortillák házi készítésűek, de ha nincs ennyi időnk, vegyük meg készen és ennyi. Azért leírom a tortilla elkészítésének egyszerű menetét is, amit még egyszer Nosalty-n találtam (Kiki receptje). 

Hozzávalók: 

30 dkg liszt (lehet vegyesen)

4 ek. olivaolaj

fél cs. sütőpor

3 dl langyos víz

1 kk. só

Elkészítés: 

1. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, inkább puha, lágy tészta.

2. Pihentessük letakarva 15 percet.

3. Egy serpenyőt melegítsünk fel, a tésztát osszuk 10 részre, és nyújtsuk minél vékonyabb lapra a gombócokat.

4. Tegyük bele egyenként a lapokat a meleg serpenyőbe, és süssük az egyik oldalt, amíg el nem kezd hólyagosodni, ekkor fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is.

Ha kész vannak a tortillák, nekiláthatunk a quesadillának. Ehhez mindenképpen szükségünk van sajtra bőven, mert ez lesz a ragasztó anyagunk. A tölteléket nem szeretném meghatározni, bármi ami van otthon, pl. maradék sült csirke, chilis bab, cukkini, gomba, bármilyen zöldség vagy pesto. Szóval lényeg a finom, olvadós sajt. Tehát vegyünk egy tortillalapot, ha akarjuk kenjük meg pestoval vagy natúr joghurttal, erre szórjunk bőven reszelt sajtot, tegyünk rá minden mást, amit szeretnénk, a tetejére újra sajt és rá a másik tortilla. Tegyük a serpenyőbe és süssük pár percig, amíg megolvad a sajt és összesülnek a dolgok. Meg is fordíthatjuk, ha nem túl nagy a szétesés esélye. Mellé készíthetünk isteni szószokat, mint például natúr joghurtban elkevert pesto ( a grilezett paprikás a legjobb). A tortillából készült melegszenyónkat vágjuk négy részre, majd mártogassuk a szószba. Nagyon finom... 

Címkék: hús zöldség sajt quesadilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr625314276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása