Hiper-szuper reggeli: a zabkása

 2013.05.19. 14:03

A zabkása nagyon finom és laktató, de mindemellett nagyon egészséges is. Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy mire lefő a kávé, már a reggelink is megvan. Ja, és mindenki kedve szerint kombinálhatja, feldobhatja friss vagy aszalt gyümölcsökkel, magvakkal vagy akár étcsokival. Ehetjük kakaóval vagy fahéjjal megszórva, vagy bármilyen lekvárral is. Friss banánnal a tetején a legjobb. Ha nagyon kényeztetni akarjuk magunkat, akkor még egy kis tejszínhab is elfér a tetején :).

574911_10200306370126968_1047551171_n.jpg

Nézzük az elkészítést 2 személyre:

1. Forraljunk fel 4 dl tejet, amit fahéjjal és mézzel édesíthetünk. 

2. Amikor forr, öntsünk bele kb. 10 dkg zabpelyhet, dobjunk bele aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát, ami éppen van otthon.

3. Főzzük pár percig kevergetve, és kész is van. 

Címkék: reggeli banán gyors egészséges zabpehely zabkása aszalt gyümölcsök

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr105307014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása