Gnocchi

 2013.11.03. 18:50

IMG_2979.JPG

Hozzávalók: 

1 kg krumpli

kb. 30 dkg liszt

1 tojás 

Elkészítés:

 A krumplit megfőzzük a héjában, ez körülbelül fél óra. Még melegen meghámozzuk, és összetörjük. Megsózzuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a lisztet ,  végül a tojást is és ruganyos tésztává gyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk és a kisebb részekből lisztezett felületen hosszú rudakat sodrunk. Egy éles késsel 2-3 centiméteres darabokra a vágjuk a rudakat. Egy villa hátsó oldalán görgessük át a nudlikat, ez a bordázás művelete. 15 percig pihentessük, addig sós vizet forralunk. Dobáljunk bele  a vízbe egy adag gnocchit, majd várjuk meg amíg feljönnek a víz tetejére. Ha feljöttek, megfőttek, úgyhogy a szűrőkanállal szedjük ki őket a vízből. Ezt ismételjük addig, amíg van gnocchink. Rengeteg fajta szósszal kínálhatjuk, például spenótos, tejszínes-gombás vagy egyszerű paradicsomos mártással. 

Feldobhatjuk az egészet, ha a tésztába gyúrunk petrezselymet, medvehagymát, spenótot vagy bazsalikomot.

IMG_2981.JPG

IMG_2986.JPG

Címkék: gnocchi

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr975613093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása