Hozzávalók:
1 kg krumpli
kb. 30 dkg liszt
1 tojás
só
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük a héjában, ez körülbelül fél óra. Még melegen meghámozzuk, és összetörjük. Megsózzuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a lisztet , végül a tojást is és ruganyos tésztává gyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk és a kisebb részekből lisztezett felületen hosszú rudakat sodrunk. Egy éles késsel 2-3 centiméteres darabokra a vágjuk a rudakat. Egy villa hátsó oldalán görgessük át a nudlikat, ez a bordázás művelete. 15 percig pihentessük, addig sós vizet forralunk. Dobáljunk bele a vízbe egy adag gnocchit, majd várjuk meg amíg feljönnek a víz tetejére. Ha feljöttek, megfőttek, úgyhogy a szűrőkanállal szedjük ki őket a vízből. Ezt ismételjük addig, amíg van gnocchink. Rengeteg fajta szósszal kínálhatjuk, például spenótos, tejszínes-gombás vagy egyszerű paradicsomos mártással.
Feldobhatjuk az egészet, ha a tésztába gyúrunk petrezselymet, medvehagymát, spenótot vagy bazsalikomot.