Túrós burek

 2013.10.13. 17:50

IMG_2641.JPG

Szegeden volt egy király burekező, de már nem ott lakom. Kajári Zsófia és Pácsonyi Daniella receptje nagyon megtetszett, így ki is próbáltam és bevált. 

Hozzávalók: 

2 csomag rétestészta (16 lap)

500 gr túró

5 dl víz

2 kk só

1 ek vaj

1 ek sütőpor

fél dl olaj

3 ek tej  

Elkészítés: 

Egy tepsit vajazzunk ki, majd tegyünk bele 2 réteslapot. Ezután tépjünk szét és gyűrjünk össze néhány lapot, így helyezzük a tepsibe. A meleg vizet keverjük el a vajjal,sóval és a sütőporral. Ebből locsoljunk a tepsiben lévő lapokra. Morzsoljuk rá a túrót felét, majd gyűrjünk a tepsibe még néhány lapot. Ezeket is locsoljuk le, majd jöhet a maradék túró. Erre gyűrjünk rá még pár lapot, majd az utolsó 2-t szépen tegyük rá. Locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd keverjük össze a tejet és az olajat és azt is öntsük rá. Ne ijedjünk meg a furcsa látványról, nagyon finom lesz. Előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük (180 fokon).

Ha valaki szeretné látni a folyamatot a gyakorlatban is: 

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20131011/kajari-es-pacsonyi-foz-igy-a-burek/

IMG_2638.JPG

Címkék: túró burek

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr455566816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása