Szegeden volt egy király burekező, de már nem ott lakom. Kajári Zsófia és Pácsonyi Daniella receptje nagyon megtetszett, így ki is próbáltam és bevált.
Hozzávalók:
2 csomag rétestészta (16 lap)
500 gr túró
5 dl víz
2 kk só
1 ek vaj
1 ek sütőpor
fél dl olaj
3 ek tej
Elkészítés:
Egy tepsit vajazzunk ki, majd tegyünk bele 2 réteslapot. Ezután tépjünk szét és gyűrjünk össze néhány lapot, így helyezzük a tepsibe. A meleg vizet keverjük el a vajjal,sóval és a sütőporral. Ebből locsoljunk a tepsiben lévő lapokra. Morzsoljuk rá a túrót felét, majd gyűrjünk a tepsibe még néhány lapot. Ezeket is locsoljuk le, majd jöhet a maradék túró. Erre gyűrjünk rá még pár lapot, majd az utolsó 2-t szépen tegyük rá. Locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd keverjük össze a tejet és az olajat és azt is öntsük rá. Ne ijedjünk meg a furcsa látványról, nagyon finom lesz. Előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük (180 fokon).
Ha valaki szeretné látni a folyamatot a gyakorlatban is:
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20131011/kajari-es-pacsonyi-foz-igy-a-burek/