Lasagne

 2013.09.15. 15:59

18108_10200202681814825_1952940773_n.jpg

Ez a kaja annyira jó, hogy sírni tudnék tőle. Az egyik legtökéletesebb dolog a világon...

Hozzávalók: 

1 nagy vöröshagyma 

1 nagy sárgarépa

2 gerezd fokhagyma 

50 dkg darált hús

olaj, fűszerek (bazsalikom, oregánó, só, bors)

2 dl paradicsomszósz 

20-30 dkg sajt 

A besamelhez: 

5 dkg vaj

5 dl tej

5 dkg liszt

parmezán

A tésztához: 

4 tojás

40 dkg liszt

szükség esetén pici víz

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. 40 dkg lisztet kimérünk egy nagy tálba és a közepére lyukat csinálunk. Ebbe beleütünk négy tojást, majd fakanállal elvegyítjük a dolgokat. Utána kézzel alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze, pár csepp vizet teszünk hozzá. Ha van például friss bazsalikomunk vagy petrezselymünk, jó ötlet belegyúrni a tésztába. Letakarva félretesszük.

A hagymát és a sárgarépát hámozás után turmixoljuk apróra. Olajon süssük meg, majd mehet hozzá a hús. Egy másik fazékban melegítsük fel a vajat és keverjük el a liszttel. Picit pirítsuk meg, majd mehet rá a tej. Időnként kevergessük meg, nehogy leégjen. Közben a húst fűszerezzük, ha van kéznél egy kis vörösbor, löttyintsük rá belőle. Ha elfőtt, mehet a paradicsomszósz. A besamelt addig főzzük, amíg puding állagúra sűrűsödik. Ez pár perc, úgyhogy figyeljünk rá oda. Ha kész, reszeljünk bele parmezánt. 

A sajtot reszeljük le. A tésztát osszuk 4 egyenlő darabra és nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsink. A tepsi aljára tegyünk besamelt, majd az első tésztát. Erre jön a hús, majd sajt, majd besamel, majd megint tészta és így tovább. A tetejére besamel és sajt kerüljön. 

Tegyük be a sütőbe fél órára 200 fokra. 

Nagy szenvedés kivárni azt a fél órát, amíg sül, annyira jó az illata. Ez egyébként 6-8 adag.

Címkék: olasz paradicsom sajt lasagne besamel

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr205515401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo90 2013.09.16. 10:32:10

Így első blikkre hiányolom a vörösbort, és a zellerszárat, de persze ízlések és pofonok, nekem meg mániám a lehető legtökéletesebb ragu készítése, mert az az alapja az egésznek. :)

lordgomba 2013.09.16. 18:00:51

@Vincenzo90: Szia! Egyetértek veled abban, hogy nagyon fontos a tökéletes ragu és pont ezért raktam is bele vörösbort, csak nem a hozzávalók közé írtam, hanem az elkészítésbe. Valóban a zeller is nagyon fontos eleme ennek az ételnek, de sajnos én nem kaptam vasárnap és így megfeledkeztem róla a recept leírása közben.
süti beállítások módosítása