Nem a leggyorsabb étel, de nagyon-nagyon-nagyon finom. Sőt, még egészséges is.
Kell hozzá:
3 db patiszon (sajnos nem mértem le)
40 dkg darált hús
1 bögre bulgur (3 dl)
2 bögre víz
1 fej vöröshagyma
olaj
fűszerek
1 nagy doboz tejföl vagy natúr joghurt
Elkészítés:
A patiszonokat meghámozzuk ( a legjobb rész :)), megmossuk, kimagozzuk, felszeljük és besózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Rádobjuk a darált húst, megsütjük, majd fűszerezzük (só, tarkabors, cayenne bors, majoranna, meg amihez kedvünk van). Fokhagyma is mehet bele, csak sajnos nekem nem volt. A bulgurt feltesszük főni. Az arány ugyanaz, mint a rizsnél: 1 bögre bulgur, 2 bögre víz. Pirítani előtte nem kell, csak öntsük rá a forró vizet és tegyük fel főni. 15 perc alatt kész van. A patiszonokról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd fűszerezzük őket (só már van rajta). Elkezdődhet a rétegezés: egy tepsit olajozzunk ki, az alsó réteg a patiszont. A patiszonok összeillesztgetése a puzzle-re emlékeztetett, úgyhogy jól szórakoztam. A patiszonra tegyük rá a joghurt/tejföl felét. A bulgurt és húst keverjük össze és simítsuk rá a patiszonra. Erre jöhet egy újabb réteg patiszon, majd a tetejére joghurt/tejföl. Mehet a sütőbe 200 fokra, fél órára. Ha sajtot reszelünk a tetejére még finomabb, pedig már így is nagyon jó.
Káoszméter: 7/10
Megéri? Nagyon!
Ha valaki nem ismeri a bulgurt: http://www.mindmegette.hu/bulgur-a-szuperkoret-46285
Káosz Kapitány facebook-oldalát se felejtsd el lájkolni: https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827