Cream cheese brownie

 2013.07.29. 10:42

IMG_1875.JPG

A Colors in the kitchen című blogon láttam nemrég egy hasonló sütit, és nagyon megtetszett. Azonnal tudtam, hogy nekem ez kell, hiszen imádom a brownie-t, de a sima verzió már kezdett kicsit unalmassá válni. Egy kis mascarponéval sikerült egészen új jelleget adni a sütinek. Az alja a szokásos nagyon csokis tészta, a tetején pedig krémes mascarpone. Maga a mennyország. Tudom, hogy sokan idegenkednek a sajttortától és az egyéb krémsajtos sütiktől, pedig ha belegondolunk a túró és a krémsajt között nincs nagy különbség. Főleg, hogy mindkettő nagyon finom.

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

20 dkg vaj vagy kókuszzsír

3 tojás

15 dkg cukor 

10 dkg liszt

1 ek. holland kakaópor

25 dkg mascarpone összekeverve 10 dkg porcukorral és 2 tojássárgájával

1. Az étcsokit olvasszuk meg mikróban a vajjal. Ne legyen nagyon forró, csak olvadjon meg.

2. A tojásokat habverővel keverjük habosra a cukorral.

3. Öntsük össze a két tál tartalmát, de ügyeljünk rá, hogy a csokis vaj ne legyen tűzforró. 

4. Mehet hozzá a liszt és a kakaópor.

5. Habverővel keverjük a tésztát simára és öntsük egy kiolajozott tepsibe.

6. A mascarponés egyveleget kanalazzuk a tetejére és keverjük örvényesre. 

7. 180 fokos sütőben süssük fél órát.

Ne próbáljuk meg forrón felszelni, mert akkor folyni fog. Várjuk meg, amíg kihűl és megkeményedik benne a csoki és a vaj. 

IMG_1866.JPG

IMG_1874.JPG

Lájkold Káosz Kapitány facebook-oldalát: 

https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr685431689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása