A Colors in the kitchen című blogon láttam nemrég egy hasonló sütit, és nagyon megtetszett. Azonnal tudtam, hogy nekem ez kell, hiszen imádom a brownie-t, de a sima verzió már kezdett kicsit unalmassá válni. Egy kis mascarponéval sikerült egészen új jelleget adni a sütinek. Az alja a szokásos nagyon csokis tészta, a tetején pedig krémes mascarpone. Maga a mennyország. Tudom, hogy sokan idegenkednek a sajttortától és az egyéb krémsajtos sütiktől, pedig ha belegondolunk a túró és a krémsajt között nincs nagy különbség. Főleg, hogy mindkettő nagyon finom.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj vagy kókuszzsír
3 tojás
15 dkg cukor
10 dkg liszt
1 ek. holland kakaópor
25 dkg mascarpone összekeverve 10 dkg porcukorral és 2 tojássárgájával
1. Az étcsokit olvasszuk meg mikróban a vajjal. Ne legyen nagyon forró, csak olvadjon meg.
2. A tojásokat habverővel keverjük habosra a cukorral.
3. Öntsük össze a két tál tartalmát, de ügyeljünk rá, hogy a csokis vaj ne legyen tűzforró.
4. Mehet hozzá a liszt és a kakaópor.
5. Habverővel keverjük a tésztát simára és öntsük egy kiolajozott tepsibe.
6. A mascarponés egyveleget kanalazzuk a tetejére és keverjük örvényesre.
7. 180 fokos sütőben süssük fél órát.
Ne próbáljuk meg forrón felszelni, mert akkor folyni fog. Várjuk meg, amíg kihűl és megkeményedik benne a csoki és a vaj.
Lájkold Káosz Kapitány facebook-oldalát:
https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827