Muszaka

 2013.07.15. 09:08

IMG_1348.JPG

Életemben nem ettem még muszakát, úgyhogy elhatároztam, hogy elkészítem és megkóstolom. Hát, nem egy 5 perc alatt összedobós kaja, az tuti, inkább hétvégére javaslom, amikor többi szabadidővel rendelkezik az ember.

Hozzávalók: 

fél kiló padlizsán

fél kiló krumpli

fél kiló darált hús (eredetileg marha)

1 fej vöröshagyma

2 db paradicsom plusz 3 dl paradicsomszósz

3 dl tej plusz 3 ek. liszt plusz 3 dkg vaj a besamelhez

1 tojás

10 dkg sajt lereszelve

fahéj, só, bors

1 db paprika felkarikázva

Elkészítés: 

1. A padlizsánokat mossuk meg, szeljük vékony szeletekre és sütőben süssük 15 percig 180 fokon.

2. A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg, vágjuk szeletekre és főzzük meg sós vízben.

3. A hagymát aprítsuk fel, dinszteljük és adjuk hozzá a darált húst.

4. Ha a darált hús megsült, adjuk hozzá a fűszereket, a paradicsomokat, a paradicsomszószt és a paprikát. Főzzük össze.

5. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Fokozatosan hozzáadunk 3 dl tejet és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ez néhány percet vesz igénybe. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, és ha picit kihűlt keverjük hozzá egy tojást is.

6. Egy tepsit kiolajozunk, és ebbe rétegezzük a hozzávalókat. Krumpli,padlizsán,hús,besamel, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Nem tudom, hogy hivatalosan hogyan szokták rétegezni a muszakát, nálam így sikerült. Lényeg, hogy a tetejére jusson mártás.

7. 180 fokon fél órát sütjük.

A legközelebbi téma a juhtúrós pogácsa lesz, de még előbb el kell készítenem :).

Addig is csekkoljátok le Káosz Kapitány facebook-oldalát: https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827

Címkék: görög krumpli padlizsán muszaka

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr585405160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása