Pizza Day, avagy a cukoku pizza

 2013.07.12. 13:54

IMG_1291.JPG

Amikor Amerikában egy táborban dolgoztam, a gyerekek mindig majd kiugrottak a bőrükből, ha pizza day volt. Én is nagyon szeretem a pizzát, sőt szerintem mindenki, hiszen a tészta és a sajt közé mindenki azt kérhet és rejthet, amit szeret. Nemcsak enni szeretem a pizzát, hanem csinálni is, mert spontán és improvizatív étel számomra, amiben kiélhetem a kreativitásom. Semmi szigorú szabály és ez felszabadító.

Ami biztosan kell a pizzához: liszt, olaj, só, víz, élesztő és sajt. A többi mindenkinek a saját döntése.

Nálam most kolbász, pulykamellsonka, paradicsomszósz, cukkini és kukorica került rá. Lisztből pedig teljes kiőrlésű. Meg egy pici búzadara, ahogy Jamie Oliver javasolja. Meg egy pici natúr joghurt a tésztába, de ez egyáltalán nem szükséges.

Lényegében az alaprecept 3-4 normál pizzához:

50 dkg liszt (ebből lehet 10-15 dkg búzadara)

3 dl víz (ennek egy része lehet natúr joghurt)

4 ek. olaj

egy kis só

2 dkg élesztő

1 ek. cukor

A cukrot beletesszük a víz felébe, felmelegítjük a vizet és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, öntsük a lisztet egy edénybe, tegyünk hozzá sót, olajat. Öntsük hozzá az élesztős vizet, meg a többi vizet is és gyúrjuk össze alaposan pár perc alatt. Takarjuk le a kialakult bucit és kicsit hagyjuk békén, hogy keljen. Hogy mennyi ideig, az attól függ, hogy mennyire sietünk, de fél óra vagy egy óra elég neki. Ha ez megvan, nyújtsuk ki és tegyük egy kiolajozott tepsibe. Mehet rá a paradicsomszósz, a kolbász, a sonka, a felcsíkozott cukkini, a kukorica, majd végül a sajt. Előmelegített sütőbe süssük addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. 

A pizza neve hosszas gondolkodást igényelt, végül cukoku lett a songoku mintájára :D. 

IMG_1288.JPG

Címkék: pizza cukkini kolbász kukorica sonka.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr645401882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása