Rakott karfiol

 2013.06.24. 17:33

IMG_0945.JPG

Szinte minden ételt nagyon szeretek, de ezt különösen. Már nagyon vártam, hogy lehessen a piacon szép karfiolokat kapni elfogadható áron. Szerencsére végre eljött ez az idő is.

Hozzávalók: 

1 fej karfiol (kb. 1 kg)

30 dkg darált hús (nálam most sertéscomb)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

30 dkg rizs 

olívaaolaj

1 nagy tejföl vagy natúr joghurt

a tetejére reszelt sajt

Elkészítés: 

1. A karfiolt szedjük rózsákra és főzzük meg sós vízben. Nem kell agyonfőzni, mert még sülni is fog.

2. A rizst pirítsuk meg olívaolajon, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Fedjük le, és ne túl nagy lángon hagyjuk megfőni kevergetés nélkül. 

3. Egy vöröshagymát aprítsunk fel, olajon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a darált húst, és süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal, adjuk hozzá a fokhagymát.

4. Olajozzunk ki egy tepsit, tegyük az aljára a karfiolt. Picit villával lenyomkodhatjuk, hogy egyenletesebb legyen.

5. Locsoljuk meg  tejföllel vagy joghurttal.

6. A darált húst és a rizst keverjük össze és tegyük a karfiolra. Ennek a tetejét is meglocsoljuk tejföllel vagy joghurttal, majd reszelt sajttal megszórjuk. 

7. 180 fokos sütőben süssük fél órát, vagy amíg szép pirosra nem sül a teteje. 

Extra tejföllel/joghurttal tálaljuk. 

Címkék: tejföl natúr joghurt rakott karfiol

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr95376048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása