Quiche

 2013.06.21. 08:53

IMG_0853.JPG

Egyik nap átjött a tesóm és a barátnője vacsizni hozzánk és quesadillát készítettünk. Ehhez sütöttem csirkét, cukkinit, gombát, volt még kukorica, sok-sok sajt. Már akkor kitaláltam, hogy ami megmarad ebből a sok mindenből, azt egy quiche formájában fogom újrahasznosítani. Így is lett.

IMG_0848.JPG

Amire még mindenképpen szükségünk van a quiche elkészítéséhez: leveles tészta, tojás és tejszín. Bele meg azt teszünk, ami tetszik (sonka, sült csirke, póréhagyma, spenót, stb.).

Az első teendő az, hogy egy tepsit olajozzunk ki, és tegyük bele a leveles tésztát (az oldalára is kerüljön). Böködjük meg villával, utána pedig tegyünk rá egy sütőpapírt, abba pedig valami nem gyúlékony nehezéket, például szárazbabot, rizst (nem főtt), lencsét. Ezt azért kell így csinálni, mert így a tésztánk nem fog felpuffadni. Dobjuk be az előmelegített sütőbe (180 fok) és süssük elő egy tíz percet, amíg a tölteléket elkészítjük. 

A töltelékhez szeleteljük fel a zöldségeket, és 4 tojást keverjünk össze 2 dl tejszínnel, meg 10 dkg reszelt sajttal.  A tojáshoz jöhet só, bors. 

A tésztát vegyük ki a sütőből, szórjuk rá a feltéteket, és öntsük le a tejszínes tojással. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és fél óráig süssük. 

Címkék: gomba sajt cukkini quiche leveles tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr615371796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása