Spaghetti Bolognese

 2013.06.04. 13:01

IMG_0667.jpg

Vészesen közeleg az államvizsga, de tanulás helyett csak a sütés-főzés jár a fejemben. Persze azért tanulok is, de a főzés ilyenkor nagyon meg tud nyugtatni, meg hát amúgy is kéne főznöm, úgyhogy kellemes és hasznos is egyben. Ezt a receptet egy olasz főzőműsorban láttam, nagyon megtetszett. Bár a szószt legalább 2 óráig kéne főzni, nálam ez nem jött össze, de így is finom lett. Belinkelem a videót, hátha érdekel valakit: https://www.youtube.com/watch?v=wwyCUOijLeE (angolul van). 

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg spagetti (tagliatelle még jobb, pláne, ha házi)

40 dkg darált marhahús (fele lehet sertés)

2 répa

1 kis darab zeller

1 vöröshagyma

5 dkg pancetta (ennek hiányában bacon)

1,5 dl vörösbor

1 dl paradicsomszósz

pici tej (ez elhagyható, ha valaki idegenkedik tőle)

parmezán

Elkészítés: 

1. A zöldségeket megtisztítjuk és egy turmixgépben felaprítjuk. 

2. Olivaolajon sütjük a zölségeket pár percig, majd hozzáadjuk a pancettát/bacont. 

3. Néhány perc sütés után mehet bele a darált husi.

4, Ha megsült a darált hús, fűszerezzük és öntsük hozzá a vörösbort.

5. Ha a vörösbor belefőtt a húsba, adjuk hozzá a paradicsomszószt, és hagyjuk rotyogni 15 percig. Közben főzzük ki a tésztát hozzá.

6. A végén önthetünk a szószhoz egy kis tejet. 

7. Parmezán sajttal tálaljuk. 

A szósz és a tészta összekeverése vitás kérdés lehet, én néha így csinálom, néha úgy :). 

IMG_0671_1.jpg

Címkék: parmezán spaghetti bolognese vörösbor bolognai spagetti

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr345343512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása