A pizzacsiga nagyon jó útravaló és mivel sokat utazunk, ezért nálunk gyakran elkészül. Hűtőürítésnek is szuper, hiszen beletehetünk bármit, amink van. Ez egy ajváros-baconos verzió, reszelt sajttal megszórva, teljes kiőrlésű lisztből. Egyébként a vőlegényem értetlenül meredtem rá, amikor megkérdeztem, hogy jó lesz-e az útra ajváros-baconos csiga, mert ő éti csigára gondolt :S.
Szükségünk van egy kelt tésztára:
50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
2 dl víz
1 ek. cukor
1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
fél dl olaj
só
Elkészítés:
1. A meleg, cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.
2. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a joghurtot, az olajat és a sót.
3. Az élesztős vizet is adjuk hozzá.
4. Először fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, majd lisztes kézzel dagasszuk össze a tésztát.
3. Letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órát, amíg a duplájára kel a tészta.
4. A tésztát vágjuk négy részre, és nyújtsunk minden részből téglalapot, amit a megtöltés után fel tudunk tekerni.
5. A téglalap alakú tésztára kenjünk valami alapot, mint például paradicsomszósz, natúr joghurt, pesto vagy ajvár.
5. Erre tehetjük a kedvünkre való feltéteket: bacon, kukorica, olivabogyó, tonhal, amit csak szeretnénk.
6. Szórjuk meg reszelt sajttal, tekerjük fel, és szeleteljük fel 3-4 cm vastag csigákra.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon negyed óra alatt megsütjük a kis csigákat.
Amúgy az egyik kedvenc gasztroblogomon is a pizzás csiga volt a téma: http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html