Pizzás csiga-biga

 2013.05.31. 19:42

IMG_0613.jpg

A pizzacsiga nagyon jó útravaló és mivel sokat utazunk, ezért nálunk gyakran elkészül. Hűtőürítésnek is szuper, hiszen beletehetünk bármit, amink van. Ez egy ajváros-baconos verzió, reszelt sajttal megszórva, teljes kiőrlésű lisztből. Egyébként a vőlegényem értetlenül meredtem rá, amikor megkérdeztem, hogy jó lesz-e az útra ajváros-baconos csiga, mert ő éti csigára gondolt :S.

Szükségünk van egy kelt tésztára:

50 dkg liszt 

2 dkg friss élesztő

2 dl víz

1 ek. cukor

1 kis doboz natúr joghurt (150 g)

fél dl olaj

Elkészítés:

1. A meleg, cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.

2. Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a joghurtot, az olajat és a sót.

3. Az élesztős vizet is adjuk hozzá.

4. Először fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, majd lisztes kézzel dagasszuk össze a tésztát.

3. Letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órát, amíg a duplájára kel a tészta.

4. A tésztát vágjuk négy részre, és nyújtsunk minden részből téglalapot, amit a megtöltés után fel tudunk tekerni.

5. A téglalap alakú tésztára kenjünk valami alapot, mint például paradicsomszósz, natúr joghurt, pesto vagy ajvár.

5. Erre tehetjük a kedvünkre való feltéteket: bacon, kukorica, olivabogyó, tonhal, amit csak szeretnénk.

6. Szórjuk meg reszelt sajttal, tekerjük fel, és szeleteljük fel 3-4 cm vastag csigákra.

7. Előmelegített sütőben 180 fokon negyed óra alatt megsütjük a kis csigákat.

Amúgy az egyik kedvenc gasztroblogomon is a pizzás csiga volt a téma: http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html

Címkék: csiga pizza pizzacsiga

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr695338020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása