Ez a recept már nem friss, mivel Anya szülinapja decemberben van, viszont nagyon jól sikerült, és nem is olyan bonyolult az elkészítése. Na jó, azért lehet vele káoszt okozni, nem tagadom, de magát a tortát elrontani nem egyszerű.
Hozzávalók a tésztához:
2 bögre liszt
1 bögre tej
0,5 bögre olaj
0,75 bögre cukor
0,5 cs. sütőpor
1 tojás
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
2. A tojásokat felverjük egy másik tálban, hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a tejet.
3. A két tál tartalmát elvegyítjük, majd simára keverjük.
4. 180 fokot sütőben tűpróbáig sütjük, ez akár 1 óra is lehet, de figyeljünk rá, nehogy megégjen.
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg gesztenyepüré
1 cs. vaníliapuding
0,5 l tej
3 ek. cukor
2 dl habtejszín
A krém elkészítése:
1. A vaníliapudingot megfőzzük a csomagon írt utasítás szerint. Hagyjuk hűlni.
2. A gesztenyét áttörjük és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
3. A tejszín hűtsük nagyon hidegre, a legjobb, ha betesszük a fagyasztóba egy pár percre, mielőtt használjuk. Csak ne felejtsük ott,mert akkor totál megfagy. Ha elég hideg, akkor verjük fel keményre (tehát ha fejre állítjuk az edényt, amibe van akkor is maradjon egy helybe!) és keverjük hozzá óvatosan a pudingos krémhez.
Ha megsült a tészta és kész a krém:
1. A tésztával várjunk, amíg kihűl, mert csak így tudjuk szépen felszelni. Ne türelmetlenkedjünk, bár tudom, milyen nehéz kivárni. Ha kihűlt próbáljuk meg 3 vékonyabb lapra vágni és a rétegeket kenjük meg a krémmel.
2. Ezután már csak díszítenünk kell, ez mindenkinek a saját fantáziáján múlik. Ha kész vagyunk, tegyük hűtőbe, és hagyjuk ott, amíg fogyasztásra nem kerül.