Egy étel tökéletes hozzávalókból: csemegeuborka, gomba, bacon, csirke, tejföl, tejszín, mustár... Ebből csak valami jó sülhet ki.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg bacon
20 dkg gomba
30 dkg csirkemellfilé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
4 db csemegeuborka
1 teáskanál mustár
olaj
só
bors
Elkészítés:
1. A hagymát felaprítjuk, a húst felcsíkozzuk, a gombát is felszeljük.
2. A csirkét sózzuk, borsozzuk.
3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a csirkecsíkokat gyorsan megpirítjuk, majd kitesszük egy tálba és letakarjuk alufóliával.
4. Ismét teszünk egy kevés olajat a serpenyőbe és megdinszteljük a hagymát, megsütjük a felcsíkozott bacont, majd hozzáadjuk a gombát, amit puhára párolunk.
5. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a mustárt és az uborkákat felszeljük.
6. A mártást beleöntjük a serpenyőbe, majd az uborkát és a csirkecsíkokat is hozzáadjuk.
7. Összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
8. 5 perc alatt kész.