Zabpelyhes keksz

 2013.09.22. 18:16

IMG_2542.JPG

Tízóraira, uzsonnára, kávé mellé, munkába, suliba. Gyors, egészséges, finom, variálható.

Hozzávalók: 

1 bögre zabpehely

2 bögre liszt (az egyik bögre lehet teljes kiőrlésű)

fél bögre kókuszreszelék

1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna

3 evőkanál cukor

1 evőkanál kakaópor

1 teáskanál fahéj

3 evőkanál méz

2 tojás

fél bögre olaj

pici víz

választható: étcsoki, mogyoró, dió, mazsola  aszalt gyümölcsök. Én általában az 1 bögre zabpehely helyett 1 bögre müzlit rakok bele, amiben van mogyoró, mazsola, lenmag, szotyi, aszalt gyümölcsök. 

Elkészítés: 

Mindent tegyünk egy tálba és először fakanállal keverjük össze, amennyire lehet, majd kézzel gyúrjuk össze. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tésztából formázzunk golyókat és lapítsuk őket ki. 10-15 percig sütjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1005528751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopola 2013.09.23. 11:56:48

Csak érdekességnek: recepted variációja az úgynevezett anzac biscuit-nek, azzal a különbséggel, hogy az eredetiben nincs tojás, helyette szirupot használnak. Az anzac biscuit az ausztrál és új-zélandi katonák kenyeret helyettesítő táplálékaként szolgált, mert sokáig elállt és könnyű volt szállítani.
Ausztráliában és Új-Zélandon minden ANZAC napon ( április 25.) tradicionális a sütése.
süti beállítások módosítása