Hozzávalók:
60 dkg kenyérliszt ( nálam a fele teljes kiőrlésű)
3 dl víz
1 ek cukor
1 tk só
egy löttyintésnyi olaj
Elkészítés:
A cukros vizet melegítsük meg és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, egy nagy tálba öntsük bele a többi hozzávalót, majd az élesztős vizet is. Először fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, majd kézzel gyúrjuk össze. Letakarva kelesszük egy órán át.
A bagel formázását Limarától lestem el: http://www.limarapeksege.hu/2009/12/bagel.html
8 részre osztjuk a tésztát, majd oválisra nyújtjuk a bucikat. Feltekerjük őket és hasonló méretűre sodorjuk. A végeit összecsípjük, majd a megformázott bageleket fél órát pihentetjük.
Vizet forralunk egy fazékban, és a bagelek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük. Utána sütőpapíros tepsire tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a bageleket 15-20 perc alatt készre sütjük.