Ez a süti ámulatba ejtően gyors, egyszerű és gyümölcsös.
Hozzávalók:
2 tojás
3 dl tej
6 dkg cukor
30 dkg sárgabarack
10 dkg liszt
fahéj
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit olajozzuk ki.
2. A barackokat felezzük el, vegyük ki a magot, és sorakoztassuk a tepsi aljára egymás mellé.
3. A tojásokat verjük fel a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd a tejet és a fahéjat.
4. Habverővel keverjük simára. Olyan a jellege, mint egy palacsintatésztának.
5. Öntsük rá a tésztát a gyümire és tegyük be előmelegített sütőbe 180 fokra 25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük a végén, hogy megsült-e.
Általában meg szokták szórni porcukorral és langyosan fogyasztják. Mármint a franciák, mivel ez egy francia klasszikus. Amúgy a clafoutis eredetileg cseresznyéből készül és hivatalosan minden más gyümölccsel flaugnarde a neve. Persze ez csak részletkérdés. Fel lehet dobni egy kis vaníliafagyival, nagyon passzol hozzá.
Ja, és van már facebook-oldala is Káosz Kapitánynak, csak szólok, hátha valakit érdekel :).
https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827
Ott még több fotó található. A következő bejegyzés pedig a muszakáról fog szólni, ami igazi káosz-étel.
A sárgabarackot amúgy a Fény utcai piacon vettem és csak 200 ft volt kilója, úgyhogy érdemes ellátogatni, mert szuper dolgok vannak.