A legjobb barátnőm és a tesója szerint a spárga hülyeség. Ezúton is üzenem nekik, hogy nem az, sőt nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni, mint például a spárgakrémleves.
Hozzávalók 3 adaghoz:
30 dkg zöld spárga
2 dl víz
2 dl habtejszín
2 szál újhagyma
parmezán (elhagyható)
só
bors
olivaolaj
Elkészítés:
1. A spárgát és az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk darabokra, és pirítsuk néhány percig olivaolajon.
2. Öntsünk rá 2 dl vizet és főzzük puhára a spárgát.
3. Ha elég puha, turmixoljuk simára a levest és öntsük hozzá a tejszínt.
4. Sózzuk, borsozzuk, reszelhetünk bele parmezánt, mert nagyon feldobja.
5. Pár perc alatt összefőzzük a dolgokat és kész is.
Nagyon jól megy hozzá a bacon, de akár krutont is kínálhatunk hozzá. Ha valaki diétázik, akkor a habtejszínt helyettesítheti natúr joghurttal, mert annak sokkal alacsonyabb a zsírtartalma.