Spárgakrémleves

 2013.06.01. 13:49

IMG_06378.jpg

A legjobb barátnőm és a tesója szerint a spárga hülyeség. Ezúton is üzenem nekik, hogy nem az, sőt nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni, mint például a spárgakrémleves.

Hozzávalók 3 adaghoz:

30 dkg zöld spárga

2 dl víz

2 dl habtejszín 

2 szál újhagyma

parmezán (elhagyható)

bors

olivaolaj

Elkészítés: 

1. A spárgát és az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk darabokra, és pirítsuk néhány percig olivaolajon.

2. Öntsünk rá 2 dl vizet és főzzük puhára a spárgát.

3. Ha elég puha, turmixoljuk simára a levest és öntsük hozzá a tejszínt.

4. Sózzuk, borsozzuk, reszelhetünk bele parmezánt, mert nagyon feldobja.

5. Pár perc alatt összefőzzük a dolgokat és kész is.

Nagyon jól megy hozzá a bacon, de akár krutont is kínálhatunk hozzá. Ha valaki diétázik, akkor a habtejszínt helyettesítheti natúr joghurttal, mert annak sokkal alacsonyabb a zsírtartalma.

Címkék: spárga parmezán krémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr765338935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motoroskonyhaja 2013.06.02. 10:05:27

Nagyon jól hangzik! A habtejszínt direkt írtad, nem főzőtejszínt használsz hozzá?
A sajt a képen engem inkább Mimolette-re emlékeztet, bár lehet csak a fényviszonyok miatt látszik narancssárgábbnak a parmezánnál.

lordgomba 2013.06.02. 10:08:02

@motoroskonyhaja: szia! igen, direkt habtejszínt írtam, mert szerintem az sokkal jobb minőségű,mint a főzőtejszín, de nyilván főzőtejszínnel is elkészül az étel :). a sajt tutira parmezán, csak picit erősítettem a színeken a képen, mert nagyon halvány volt minden.
süti beállítások módosítása