A vasárnapi ebédhez készült ez a desszert. Finom és látványos és nem bonyolult az elkészítése, viszont viszonylag időigényes, úgyhogy azért ne 5 perc alatt akarjuk elkészíteni, ha a palacsintát is frissen sütjük. Az Anya Főztje blogon találtam rá a töltelék és a csokiszósz receptjére, bár picit átalakítottam.
Először jöjjön a palacsinta alaprecept:
1. 3 dl tejet összekeverünk 2 egész tojással.
2. Fokozatosan hozzáadunk 20 dkg lisztet, közben keverjük.
3. Ezt a sűrű tésztát felhigítjuk 2 dl vízzel és simára keverjük. Tejszín sűrűségű tésztát kell kapnunk.
4. Egy löttyintés olajat is keverünk a tésztához.
5. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
2 dl tejszín (ennek hiányában tej)
pici fahéj
pici rum
cukor ízlés szerint (kóstoljuk meg)
1. A tejet felmelegítjük, ha meleg, beletesszük a diót, majd minden mást. Mazsolát is lehet tenni bele, de ezt ugye nem mindenki szereti :).
Csokiszósz:
2 db tojássárgája
10 dkg cukor
5 dkg étcsoki
1 ek. holland kakaópor
2 dkg vaj
2 dl tej
pici rum
Elkészítés:
1. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, majd a tejjel.
2. Ezt felmelegítjük, hozzátesszük az összetört csokit, kakaóport, vajat és rumot.
3 Simára keverjük.
Káoszméter:
7, bár nem egy bonyolult recept, de azért elég sok mosogatnivaló van utána, ami nem a legjobb. Úgyhogy megyek is mosogatni... De finom volt, úgyhogy megéri elkészíteni!