Gundel palacsinta

 2013.05.27. 09:25

IMG_0583.JPG

A vasárnapi ebédhez készült ez a desszert. Finom és látványos és nem bonyolult az elkészítése, viszont viszonylag időigényes, úgyhogy azért ne 5 perc alatt akarjuk elkészíteni, ha a palacsintát is frissen sütjük. Az Anya Főztje blogon találtam rá a töltelék és a csokiszósz receptjére, bár picit átalakítottam.

Először jöjjön a palacsinta alaprecept:

1. 3 dl tejet összekeverünk 2 egész tojással.

2. Fokozatosan hozzáadunk 20 dkg lisztet, közben keverjük. 

3. Ezt a sűrű tésztát felhigítjuk 2 dl vízzel és simára keverjük. Tejszín sűrűségű tésztát kell kapnunk. 

4. Egy löttyintés olajat is keverünk a tésztához.

5. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez: 

20 dkg darált dió

2 dl tejszín (ennek hiányában tej)

pici fahéj

pici rum

cukor ízlés szerint (kóstoljuk meg)

1. A tejet felmelegítjük, ha meleg, beletesszük a diót, majd minden mást. Mazsolát is lehet tenni bele, de ezt ugye nem mindenki szereti :).

Csokiszósz:

2 db tojássárgája

10 dkg cukor

5 dkg étcsoki

1 ek. holland kakaópor

2 dkg vaj 

2 dl tej 

pici rum

Elkészítés: 

1. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, majd a tejjel.

2. Ezt felmelegítjük, hozzátesszük az összetört csokit, kakaóport, vajat és rumot.

3 Simára keverjük.

Káoszméter:

7, bár nem egy bonyolult recept, de azért elég sok mosogatnivaló van utána, ami nem a legjobb. Úgyhogy megyek is mosogatni... De finom volt, úgyhogy megéri elkészíteni!

Címkék: gasztro gundel dió csoki palacsinta desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr565318778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása