Almás pite

 2014.10.04. 12:38

unnamed.jpg

Ajándékba készült az egyik kolléganőmnek.

Életem első almás pitéjét a következő receptből kiindulva készítettem el: 

http://www.nosalty.hu/recept/almas-lepeny-katatol

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt

fél csomag sütőpor

1 csipet só

13 dkg vaj

1 tojássárgája

13 dkg cukor

150 g tejföl

A töltelékhez: 

1,5 kg alma

8 evőkanál cukor

1 teáskanál fahéj

kevés zsemlemorzsa

A tetejére: 

1 tojásfehérje

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kész, hűtőbe tesszük.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.

A tészta felét kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk, majd megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával.

Az alma levét kinyomkodjuk, majd eloszlatjuk a tésztán. Rászórjuk a cukrot, és a fahéjat az almás rétegre. 

A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele a sütit.

Megkenjük tojásfehérjével a tetejét, majd villával megszurkáljuk. 

180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. 

 

 

Címkék: alma ősz süti pite lepény fahéj almás pite almás lepény

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr276758183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.