Sajtos tésztaszósz

 2014.08.31. 19:36

IMG_4104.JPG

Hozzávalók:

4 dkg vaj

4 dkg liszt

2 dl tej

2 dl tejszín

só 

bors 

szerecsendió

1 evőkanál mustár

15 dkg intenzív ízű sajt, például gorgonzola

Elkészítés: 

A vajat megolvasztjuk egy fazékban, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve pirítjuk egy kicsit, majd elkezdjük hozzáönteni a tejet kis részletekben (3-4 adag). Ha elfogyott a tej, kezdjük el ugyanígy adagolni a tejszínt, ne hagyjuk abba a kevergetést. Ha benne van a tejszín is, főzzük forrásig, majd keverjük bele a sajtot, és a fűszereket. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még. 

Címkék: besamel sajtszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr76653289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.