Dubarry csirkemell

 2014.06.15. 14:15

IMG_3884.JPG

Hozzávalók: 

1 db csirkemellfilé 

1 fej karfiol

4 dkg vaj

4 dkg liszt

4 dl tej

olaj

szerecsendió

só 

10 dkg sajt a tetejére

parmezán (opcionális)

bors

Elkészítés: 

1. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük. 

2. A csirkemellet felszeleteljük, és kevés olajon a szeletek mindkét felét fehérre sütjük. 

3. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a csirkét, arra pedig a karfiolt. 

4. Elkészítjük a besamelt: 4 dkg vajat egy fazékben megolvasztunk, hozzákeverünk 4 dkg lisztet, majd felöntjük 4 dl tejjel, és addig főzzük kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik. Eközben sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót és parmezánt reszelünk bele. 

5. Ha besűrűsödött, ráöntjük a karfiolok tetejére. 

6. Sajtot reszelünk rá, majd 180 fokos sütőbe tesszük és fél órán sütjük.

Címkék: csirkemell karfiol szerecsendió dubarry

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr406303694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.