Házi vajas croissant

 2014.04.12. 17:34

IMG_3638.jpg

Hozzávalók a tésztához: 

35 dkg liszt

1,75 dl tej 

1 kiskanál só

1 db tojás 

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor 

Ezenkívül:

5 dkg vaj

1 db tojás

Elkészítés: 

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. 

2. A tészta összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és összegyúrjuk. 

3. Letakarva duplájára kelesztjük. 

4. Amikor megkelt, osszuk 8 egyenlő darabkára és nyújtsuk őket egyenként vékony kör alakú lapokká.

5. Olvasszuk meg a vajat, és kenjük meg vele az összes lapot, majd helyezzük őket egymásra. 

6. Várjunk negyed órát, amíg a vaj egy kicsit megszilárdul, majd a tésztatornyot nyújtsuk ki egy lappá. 

7. Vágjuk a lapot 8 egyenlő cikkre és tekerjük fel őket egyenként, majd kenjük meg felvert tojással. 

8. 180 fokos sütőben süssük 20 percig. 

 

Címkék: házi vaj kelt tészta péksütemény croissant

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr216023504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.