Hagymás-szalonnás pite

 2014.01.26. 13:44

IMG_3278.jpg

Hozzávalók: 

1 csomag leveles tészta

2 fej hagyma

20 dkg felkockázott szalonna

4 tojás

2 dl tejszín

10 dkg sajt lereszelve

olívaolaj/vaj

bors

szerecsendió

Elkészítés: 

A piteformát kivajazzuk, majd elegyengetjük benne a tésztát. Ráteszünk egy sütőpapírt, amire valami nehezéket öntünk, például lencsét vagy rizst. Így nem fog felpuffadni a tészta az elősütésnél. 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.

A hagymát félkarikákra vágjuk és a felkockázott szalonnával kevés olívaolajon megdinszteljük. 

A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. 

A tésztát kivesszük a sütőből, kivesszük belőle a sütőpapírt a nehezékkel együtt, majd beleöntjük a hagymás szalonnát, arra pedig a tojásos tejszínt. 

Visszatesszük a forró sütőbe fél órára. 

 

Címkék: tojás hagyma pite tejszín szalonna quiche

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr335783247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kézműves étcsokimikulás 2014.01.27. 07:40:35

a szalonna ala miert raksz olajat???
nehogy kisuljon a sajat zsirtartalma???

amugy nem nez ki rosszul...

kézműves étcsokimikulás 2014.01.27. 09:34:47

@szvsz: anno en meg ugy tanultam a venesz fele konyvbol valamikor 198reg,hogy egy etelbe csak egyszer viszunk be zsiradekot...tehat ha kisutod a szalonnat akkor nem kell ala zsir,mert van sajat zsirtartalma...
amugy sehol nem irja a poszter,hogy milyen a szalonka,igy nem derul ki az ecceru juzernek,hogy csaszar,kolozsvari vagy kenyerszalonna...
:)
mindegy,csak szemet szurt...
kb mint az instant vizpor...

dehat izlesek es pofozkodasok...

Cpt. Flint 2014.01.27. 10:32:52

@szvsz: főtt szalonnát meg minek sütni? tudtommal a császár a főtt kolozsvári...

khmm... 2014.01.27. 11:02:15

Azért ez eredeti formájában - quiche lorraine - omlóstésztás alappal nagyságrendekkel finomabb. :)

Érdemes egyszerre (kb 3 perc meló a késes robotgéppel) több adag omlóstésztát bekeverni, és a mélyhűtőben adagonként lefagyasztani. pár perc alatt kienged, és akkor nyújtható, süthető.

khmm... 2014.01.27. 11:03:17

@szvsz: NEM császárral kell ezt csinálni...

Jóféle kockázott bacon, vagy pancetta a legjobb hozzá.

emppatiya 2014.01.30. 18:21:27

Szia!

Kérlek, kukkants be a blogomra, meghívtalak "játszani"! :)

hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Üdv.:

Márti