Bagel

 2013.09.04. 15:35

IMG_2899_1.JPG

Hozzávalók: 

60 dkg kenyérliszt ( nálam a fele teljes kiőrlésű)

3 dl víz

1 ek cukor

1 tk só

egy löttyintésnyi olaj

Elkészítés: 

A cukros vizet melegítsük meg és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, egy nagy tálba öntsük bele a többi hozzávalót, majd az élesztős vizet is. Először fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, majd kézzel gyúrjuk össze. Letakarva kelesszük egy órán át. 

A bagel formázását Limarától lestem el: http://www.limarapeksege.hu/2009/12/bagel.html

8 részre osztjuk a tésztát, majd oválisra nyújtjuk a bucikat. Feltekerjük őket és hasonló méretűre sodorjuk. A végeit összecsípjük, majd  a megformázott bageleket fél órát pihentetjük.

Vizet forralunk egy fazékban, és a bagelek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük. Utána sütőpapíros tepsire tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a bageleket 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Címkék: bagel

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr235495114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.