Corn dog

 2013.08.04. 21:26

IMG_1966.JPG

Hozzávalók:

20 dkg kukoricadara

10 dkg liszt + egy kevés liszt a virslik megforgatásához

1 tk. sütőpor

1 tojás

2,5 dl tej

1 tk. cukor

40 dkg virsli

fűszerek

Elkészítés:

A hozzávalókból keverjünk tésztát. A virslit forgassuk meg a lisztben, majd mártsuk a tésztába. Forró olajban süssük meg azonnal, majd helyezzük papírtörlőre. Kínáljuk ketchuppal, mustárral, majonézzel, pestoval, vagy bármilyen kedvünk szerinti szósszal.

IMG_1964.JPG

Virsli-imádó barátnőmnek készült :).

Címkék: virsli corn dog

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr65445242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.08.05. 09:06:18

Ez tök jó, soha nem jutott eszembe, hogy otthon is meg lehetne csinálni, de egyszerű, és a gyerekek imádnák.

Persze ha már kipróbálom, valami pálcikát is szerzek hozzá, csak nem esik ki.

lordgomba 2013.08.05. 09:28:23

@Fue: Igen, elméletileg kell hozzá pálcika, csak nekem nem sikerült beszerezni. De anélkül is sima ügy.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.05. 09:46:58

csak filmekben láttam eddig, @Fue: ez itthon is kapható?

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.08.05. 09:52:13

@doggfather: Erről csak annyit tudok mondani, hogy kb. 25 éve a Blahán volt a szálloda oldalában egy árus, aki pontosan olyanokat csinált, mint a kintiek.

Szerintem rá lehet akadni búcsúban, balatoni büfésoron, ilyesmi helyeken - láttam már itt-ott, de meg nem tudnám mondani, hol.

@lordgomba: arra gondoltam, hogy a Metróban nézem meg a pálcikát, ott vannak hasonló dolgok. Persze tutit nem tudok mondani, de ha találok, megírom.

radnaughty 2013.08.05. 11:15:55

annyit tudok hozzátenni, hogy a virslit megehetjük kenyérrel is, így megkíméljük magunkat az olajban/zsírban sütés rákkeltő hatásaitól, valamint energiát (villany/gáz) takarítunk meg.

Nick-Name 2013.08.05. 14:19:33

Annó a kispesti Centrum előtt lehetett ilyet venni egy darabig, aztán sehol sem láttam ilyet. Én is szeretek kisérletezgetni a virsli főzésen túli felhasználásával, de tapasztalataim szerint az ilyen dolgokra az Orsi baromfivirslije a legjobb, míg főzni természetesen a Bécsi juhbeles. De az a baj, hogy ezek a virslik manapság nyílván a magas hústartalmuk miatt (irónikus hangon) annyira megdagadnak sütés/főzés közben, hogy értékelhetetlen gasztronómiai élvezetet nyújtanak amikor összeesnek és az őket bevont külső rétegből szinte kiesnek. Kár! Pedig leveles tésztába tekerve és ezzel azzal megkenve is remek dolgokat lehetne kihozni belőlük.

lordgomba 2013.08.05. 14:23:29

@Nick-Name: én falnijó virslit használtam, abból egész jó lett.

Nick-Name 2013.08.05. 14:27:36

@lordgomba: valahogy azok a vékony típusú pulykavirslik nekem ízre valahogyan nem annyira jönnek be. Pl.: Füstli, stb. De attól még jó lehet. Majd kipróbálom, ha nem 50 fok lesz, ha már csak a tűzhelyre gondolok.

HUN_Sector 2013.08.05. 17:28:23

@Fue: Mi a baj a hurkapálcikával? Ha a kakasos nyalókába jó volt, nem hiszem hogy itt bajt okozna :) Csak ki kell áztatni és kicsit megmosni.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.08.05. 17:30:44

@HUN_Sector: Jó ötlet, csak aztán nehogy kicsúszkáljon.

Egy próbát mindenképpen megér!

Rákóczis first foot 2013.08.07. 19:15:48

Azta, ez olyan jól néz ki, hogy rögvest meg is sütöm!

Fue · http://www.english-hungarian.com 2016.04.24. 02:13:59

Másodszor is megcsináltam, a gyerekek imádják.

A hurkapálca teljesen jó bele.

Ha sokat süt az ember, érdemes menet közben egy kis tejjel hígítani a tésztát, különben besűrűsödik, és repedezik.

Ja és kezelhetőbb, ha fél virslikkel csinálod.