Káposztás cvekedli

 2013.07.24. 14:09

IMG_1735.jpg

Hihetetlenül jó kaja, bár nyáron nem a legkellemesebb káposztát dinsztelni hozzá 1 órán át. De amikor megkóstolom, akkor úgy érzem, megéri. Közben 4 kenyeret is megsütöttem, úgyhogy meglehetősen felforrósodott a helyzet a konyhámban.

A káposztát reszeljük le, sózzuk meg, majd hagyjuk állni negyed órát. Nyomkodjuk ki a levét.

Olajon karamellizáljunk meg 1 evőkanál cukrot. Erre mehet a káposzta.

Addig kell dinsztelni, amíg szép barna nem lesz. Ez baromira sok időt vesz igénybe, akár 1 órát is. Kevergessük meg gyakran, nehogy leégjen.

Ha már jó barna, akkor mehet rá sok-sok frissen őrölt bors.

Közben főzzünk hozzá kockatésztát és keverjük hozzá a káposztát.

Van, aki cukorral szereti, én viszont nagyon sok borssal.

Ha tetszett a recept, lájkold Káosz Kapitányt a facebookon: 

https://www.facebook.com/pages/K%C3%A1osz-Kapit%C3%A1ny-Konyh%C3%A1ja/283346191810827

Címkék: káposzta bors káposztás tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr175423007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bueice 2013.07.25. 10:00:15

Borssal... és cukorral. A következő adagot meg borssal-sóval :)

baliquez 2013.07.25. 11:05:20

Borssal ÉS cukorral, bizony :)